Hitta din storlek

Du kan enkelt mäta upp själv vilken storlek som du ska bära. Se tabellerna nedan. Storlekssystemet för bh anges olika i olika delar av världen. Här i Norden använder vi oss av EU:s standard. Det finns två mått du måste ta hänsyn till du mäter din BH-storlek: bandmåttet(omkretsen under bysten) samt det mått där bysten är som störst, oftast i höjd med bröstvårtorna.

bandmått, bh storlek, bh guide

B – BANDMÅTT – OMKRETS UNDER BYSTEN

Måttet under bysten kallas bandmått eller omkrets, och det mäts i cm som avrundas till närmsta femtal. Mät runt hela ryggen med ett måttband. Måttbandet ska sitta tajt när du mäter. Om du hamnar mitt emellan två storlekar så välj i första hand den mindre storleken eftersom bh:n töjer sig.

 

A – KUPSTORLEK

Kupan anges med en bokstav. För att få fram kupstorlek mäter du där bysten är som störst. Mät när du har en ovadderad bh på dig.  Kupstorleken är skillnaden mellan måttet över bysten och bandmåttet.
Exempelvis om du är 87 cm i bandmåttet och 105 cm runt bysten: 105 cm – 87 cm = 18 cm. Du är då storlek 85 C.

 

bh guide, kupstorlek, bh storlek

 

Kupbredden är proportionell i förhållande till bandmåttet. En kupa med samma volym kan ha olika bokstav beroende på vilken omkrets du har under bysten. Detta gör att volymen på kupan på storlek 85C är lika stor som kupan på en 80D eller 75E.

BH GUIDEN
HITTA PASSFORMEN
HITTA DIN BH-MODELL

 

Dela till: