Återförsäljare login
Fri frakt från 599:-
1-3 dagars leveranstid
Klarna betalning

Favoriter

Hållbarhetsarbete

Våra Produkter

Svensk design inspirerad av kvinnor i alla olika former. Våra produkter är till för att användas dagligen och måste därför bibehålla både sin mjukhet och passform så länge som möjligt, Tvätt efter tvätt, äventyr efter äventyr.

Vi ser våra produkter som en självklar del av varje kvinnas liv och förser henne med sköna underkläder, mjuka nattplagg, värmande morgonrockar, flirtiga badkläder och kläder för bekväma dagar.

Vi finns där i alla lägen och följer med genom livet.

Hållbara material

Då vi vill att våra produkter ska ha en lång livslängd är det av stor vikt att vi redan i idéstadiet gör rätt materialval för respektive produkt.

Vi har ett nära samarbete med våra leverantörer och tillsammans håller vi oss uppdaterade på mer hållbara materialval och byter succesivt ut gamla material till nya mer hållbara såsom exv., LENZING TM ECOVERO TM och GOTS -certifierad bomull.
Ett materialbyte får dock inte påverka produktens livslängd eller passform negativt.
Vårt mål är att ersätta icke hållbara material med mer hållbara material i så rask takt vi ser möjligt.

LENZING TM ECOVERO TM Viscose tillverkas av den förnyelsebara råvaran trä/massa som kommer från certifierat ansvarsfullt förvaltade skogar.
LENZING TM ECOVERO TM Viscose har under tillverkningsprocessen upp till 50% mindre vattenåtgång och upp till 50% lägre CO2-utsläpp än vid tillverkning av generisk viscose.

GOTS-certifierad bomull innehåller minst 70% organisk bomull.
I alla tillverkningsled ska det vara en giftfri miljö och bra arbetsförhållanden.

Miljö

Genom att i största möjliga mån välja mer hållbara material i våra produkter bidrar vi till en minskad miljöpåverkan.
Självklart sorterar vi alla våra sopor på vårt huvudkontor och lager. För oss är det naturligt då det skapar både ordning och gynnar miljön.
Allt vårt emballage från våra leverantörer och ut till våra kunder är återvinningsbart.
VI är medlemmar i FTI (Förpackningsinsamlingen) vilkas uppdrag är att hjälpa oss att göra mer klimatsmarta val, ta fram återvinningsbara förpackningar, samla in förpackningar så att dessa kan återvinnas. På så vis hjälps vi åt att jobba för ett mer cirkulärt samhälle.
Genom att samlasta vår produktion minimerar vi frakterna och således även vår miljöpåverkan. Från Asien går vårt gods med båt och inom Europa går det med lastbil.

Tvätt & skötselråd

Vi utvärderar noggrant vilket tvättråd som ska gälla för respektive produkt, allt för att minska slitage och energiförbrukning.

Varje beslut avgörs av följande parametrar:
-Produktgrupp
-Användningsområde
-Material

 

Produktion

Vi producerar endast mot order, ”slow-fashion”, vilket minimerar risken för överproduktion och minskar vår miljöpåverkan.
Vi arbetar nästan uteslutande med leverantörer vi avser ha en lång relation med och vi uppskattar ett genuint samarbete där man utbyter idéer för att nå bästa möjliga slutprodukt.
Givetvis är vi alltid lyhörda för marknaden och undersöker nya leverantörer och deras utbud. Men helst av allt utvecklar vi arbetet med våra befintliga leverantörer vilka vi upplever håller sig välinformerade om omvärlden.

Våra leverantörer finns i:
Portugal
Turkiet
Indien
Bangladesh
Myanmar
Kina

Vi besöker våra leverantörer regelbundet för att ha god inblick i, och kontroll över tillverkningsprocessen.

 

Vår personal = Hjärtat i verksamheten

På vårt huvudkontor i textilstaden Borås är vi en liten tätt sammansvetsad skara som trivs med varandra och ständigt utvecklas tillsammans.

Vi arbetar förebyggande med friskvård för att vår personal ska må bra. Årligen genomförs hälsokontroller och alla erbjuds friskvårdsbidrag.

Det är även av största vikt att alla har en arbetsplats som är individuellt ergonomiskt anpassad.

Nyhetsbrev

Glöm inte att skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för att få nyheter och erbjudanden direkt till din mail.

Kontakt

+46 (0)33 20 54 48
order@trofe.se
Sjumilagatan 2, 50742 Borås

Följ oss

Trofé säljer underkläder, badplagg, nattkläder samt lättare damkonfektion. Vi riktar oss till kvinnan mitt i livet med känsla för form och kvalitet. Allt designarbete och produktutveckling sker i Sverige.