BH-MODELLER

Vilken BH-typ gör sig egentligen bäst under en t-shirt, en urringad topp eller en axelbandslös klänning? Varje BH-modell har sina olika funktioner. En del lyfter, en del fyller ut och skapar dekolletage. Andra har syfte att göra tvärtom – hålla in och släta ut. Med rätt BH kommer dina kläder att sitta ännu snyggare och kännas desto skönare. En riktigt bra sittande bh ska du helst inte ens känna att du bär.

 

BH STYLES & MODELLER

MJUK-BH
En mjuk bh lämpar sig för dig som föredrar en bh utan bygel. Våra mjuk-bh:s finns både med och utan vaddering.

BYGEL BH
Denna bh-modell formar och stöder bysten med en metall- eller plastbygel som är insydd i en kanal längs underdelen på kupan. Vi har bygel-bh både med och utan vaddering, samt med borttagbar vaddering.

FORMPRESSAD
På denna bh är kuporna inte sydda med sömmar för att få sin rundade form utan är istället formpressade. Bekvämt att ha för dig som vill ha så slät bh som möjligt under tunna kläder eller för dig med extra känsliga bröstvårtor. På Trofé hittar du formpressade kupor både med och utan bygel.

BALCONETTE
En balconette är en bh som lyfter bysten underifrån och ger snyggt dekolletage. Axelbanden sitter brett isär och nästan alltid avtagbara för ökad flexibilitet. Balconette är bra att bära under axelbandslösa plagg eller klänningar med breda urringningar. Utmärkt för dig med mindre eller medelstor byst.

 

FUNKTIONS-BH

FRAMKNÄPPT
Framknäppt bh öppnas eller stängs mellan kuporna. Den är speciellt bra om för den som har ont i axlar eller rygg och har svårt att göra rörelser vid på- och avklädning som en vanlig ryggknäppt bh kräver.

MULTI WAY
En bh med avtagbara axelband både fram och bak, och som är reglerbara så att de kan kopplas i kors i ryggen eller till halterneck.

SPORT BH Sport bh:n håller bysten på plats då du sportar eller rör dig mycket och ger extra mycket stöd.  Materialet brukar andas och vara lämpat för  fysiskt rörelse. Det finns sport-bh med olika fasthet.

MINIMIZER
En minimizer är en bh-modell var syfte för bysten ska kännas mindre. Den fördelar bysten i en större och lite plattare form och minskar omfånget med i cirka en storlek. Passar för dig som tycker att din byst är för stor i omfång.

AMNINGS-BH
En amnings-bh är som namnet anger en bh som används under amningstiden. Den har kupor som går att öppna eller fälla ner så att man enkelt och smidigt kan amma utan att behöva ta av sig hela bh:n. Finns med och utan byglar, samt med och utan vaddering.

PROTES-BH
En protes-bh är en vanlig bh med plats för att lägga in en bystprotes. Skillnaden mellan en protes-bh och en vanlig bh med borttagbar vaddering är att öppningen i fickan i protes-bh:n är större.

KUPANS MODELL & TYP

VADDERING/FYLLD KUPA
En bh har antingen fylld kupa eller har en kupa utan vaddering. En bh med borttagbar vaddering är en bh med fyllning som man kan välja att ta bort eller inte.  En del föredrar bh utan vaddering, speciellt då man kanske inte vill att bysten ska upplevas som större, eller kupan känns något trång.  Vaddering ger bysten och bh:n extra stöd, fyllning och stabilare rundare form.

PUSH UP
En push-up bh har kraftigare vaddering i kupan som lyfter och pushar ihop brösten mot varandra. Det finns olika typer av vadderingar och push-effekter. Det är vanligt att push-up bh har low-plunge (djupare urringning). Utmärkt för dig med mindre eller medelstor byst, eller om du helt enkelt föredrar fylligare dekolletage.

COVERAGE / TÄCKNING
Kupan på olika bh:s täcker olika ytor av brösten. Vi anger detta i vår produkt beskrivning som Medium Coverage eller Full Coverage.
Medium Coverage är den vanligaste kupmodellen och motsvarar en 3/4-dels eller 1/2-kupa.
En helkupa täcker in nästan hela brösten och ger mer stöd och support för dig med större byst eller om du har en mjukare byst eller lös hud, men även för dig som bara känner att du vill ha en bh som känns mer ”klädd”.

PLUNGE
En plunge bh har något djupare urringning mellan kuporna. Low-plunge innebär att den är djupare urringad mellan bysten och är bra under toppar med djupare  v-ringning. Den passar bra om du föredrar dekolletage där du vill kunna pusha ihop brösten mot varandra eller om har tätare avstånd mellan dina bröst och tycker det är obekvämt med byglar som går högt upp mellan brösten..

BH GUIDEN
HITTA PASSFORMEN
HITTA DIN BH STORLEK

Dela till: