INSPIRATION

nyheter & tips som gör underverk

Klorresistenta badkläder – Din smartaste vän i poolen

Inga kommentarer

Det finns många fördelar med klorresistenta badkläder.  Nu när vatten-gympa säsongen drar igång på allvar börjar högsäsongen för denna typ av plagg. Men vad innebär det egentligen att en baddräkt eller bikini är klorresistent? Vi reder enkelt och snabbt ut begreppet.

Varför ska man använda klorresistenta badkläder?

Många av oss har säkert råkat ut för att vår nyinköpta fräscha badplagg sett gamla och luggslitna ut efter bara några gångers vattengympa eller simträning i bassängen. Klor som finns i olika halter i simbassänger och pooler utsätter badplagg för kraftigt slitage och ”äter upp” textilfibrerna vilket kan resultera i att tyget blir noppigt och i värsta fall så tunt att det mer eller mindre blir transparent. Det är ju inte det man direkt önskar ska hända med det enda plagget man har på sig just i det ögonblicket! Men även färgerna blir snabbt så blekta att baddräkten ser urtvättad trots att den är nyinköpt.

Med klorresistenta badkläder kan du simma, vattengympa, bada och sola på stranden utan att behöva oroa dig för att din baddräkt eller bikini kommer utsättas för onödigt slitage.

klorresistenta badkläder

Hur vet man om badkläder är klorresistenta?

Klorresistent tyg är alltid gjort av polyester eller PBT. Ju högre halt desto bättre klorresistens. Traditionella baddräktstyger har ofta olika lycra/spandex som erbjuder dåligt skydd mot klorslitage. Ju högre lycra/spandex halt desto sämre klorresistens.

Trofés klorresistenta badkläder är tillverkade i högkvalitativt 100% polyester tyg som inte bara ger totalt skydd mot klorslitage utan även mot solblekning med högsta möjliga UPF rating på 50+. UPF50+ blockerar upp till 98% av solstrålarna.

Då våra polyester-badkläder torkar snabbt och låter kroppen andas är de perfekta att sporta och träna i. Tyget är stretchbart i båda riktningarna och tappar inte formen även efter upprepat och lång tids intensivt användande. En bra baddräkt ska sitta tajt mot kroppen under hela simningen och inte tappa formen efter tid. Den ska heller inte sitta för löst eller vara för elastiskt i tyget.

Av Annica Svensson

swimwear3

 

Hur du vårdar dina badkläder

Även om du använder badplagg av högkvalitativt klorresistent tyg så bör man ändå ta hand om sina badplagg på bästa möjliga sätt för att förlänga livslängden.

Några enkla tips vi rekommenderar:

  • Innan du stiger ner i poolen skölj badkläderna i vattnet i duschen. På så vis skyddas baddräkten ännu mer genom att den absorberar mindre klor.
  • Skölj alltid baddräkten i kallt kranvatten efter varje användning i bassängen eller havet.
  • Handtvätta alltid dina badkläder och lägg dem inte i tvättmaskinen. Torktumla aldrig dem.
  • Lufttorka badkläderna inomhus eller i skugga. Låt de inte torka i solsken.
  • Häng inte en blöt baddräkt i axelbanden då den p.g.a tyngden töjs och kan tappa formen.

Med dessa enkla tips kommer dina badplagg förbli fina i många år, vare sig de är klortåliga eller inte.
Klorresistenta badkläder är inte bara smidigt om du tränar simning eller  vattengympa, de är också perfekta att packa ner i  resväskan om du planerar en utlandssemester där det finns hotellpool. Så låt din klorresistenta baddräkt bli din bästa pool-vän nu i vinter.

trofé klorresistent bad

 

 

De flesta av våra klorresistenta badplagg finns på lager året om, med några undantag.
Hela vårt sortiment med klortåliga badplagg hittar du här.

 

 

 

Dela till:
Kommentarer inaktiverade.