Återförsäljare login
Fraktfritt över 599:-
1-3 dagars leveranstid
Klarna betalning

Favoriter

Trofé 60 år 1962-2022

 

1954 – Tiden före underkläder


Varumärket Trofé registrerades redan 1954 av Slättens Industrier i Norrahammar beläget strax söder Jönköping. Från början tillverkade man dynor till utomhusmöbler men p.g.a. ojämn arbetsbelastning ville man hitta fler ben att stå på i företaget. Efter en tid började man även att producera bh i sin egen fabrik. Anledningen var att man även kunde producera bh i den befintliga maskinparken.''

 

1962 - Trofé blir eget bolag

Bh-produktionen i Sverige var i full gång men först 1962 bildas Trofé som eget bolag.

1974 - Säljs Trofé

Bolaget fattar beslutet att man inte ska driva några fabriker längre och Trofé säljs till fabrikschefen, Ingemar Ehrnström. Han fasar långsamt ut den egna produktionen till utlandet och i hans regi börjar man istället importera varor från bla Danmark, Jugoslavien och fjärran östern.

1987 - Familjen Harrison köper Trofé

Med lång bakgrund i underklädesbranschen tillför Lars-Olov Harrison ny energi och kunskap till företaget och han inser ganska snart, för att utveckla och designa dagens underkläder behöver företaget flytta till textilstaden Borås som har den spetskompetens som finns för att utveckla produkterna i företaget.

1989 flyttar Trofé från Taberg till centrala Borås

Man fokuserar på att utveckla, förnya och modernisera sortimentet. Styrkan i Trofés sortiment är underkläder, nattplagg och badkläder.

2000 Övertar David Harrison samtliga aktier i bolaget. Då företaget växt ur sina lokaler i centrum flyttar man 2004 in i nya moderna och rationella lokaler i utkanten av Borås. Nya varugrupper introduceras. Fleece, sweatshirt kvalitéer och homewear har stor framgång. Även badsortimentet utvecklas och bikiniöverdelar och baddräkter börjar tillverkas i kupstorlekar.

2010 Den vadderade bh:n blir allt populärare och är fortfarande en given bh på Trofé.
I slutet på 2010-talet börjar man jobba med nya kvalitéer och Bambu växer sig allt starkare.

2015 Trofé börjar sälja i Tyskland och Polen, men lades sedemera ner 2016 och fokus läggs numera på den nordiska marknaden.

2016 Tidsenligt läggs mer fokus på bilder och marknadsmaterial.

2019 Trofé lanserar egen webbshop direkt mot konsument.

2021 Nytt produktsortiment – strumpor & ett mindre sortiment herrunderkläder.

 

2022 

En stolt 60-åring bröstar upp sig.

Som en av nordens ledande specialister inom underkläder, badkläder och nattplagg firar Trofé med stolthet 60 år 2022!

 

 

”Trofé har gått från det lilla företaget som grundades 1962 till att idag vara ett av nordens ledande inom underkläder, bad-och nattkläder som erbjuder ett brett sortiment med prisvärda produkter med fokus på passform och kvalité”. Idag jobbar Trofé med nära 700 återförsäljare - framför allt i Norden och har en omsättning på ca 60 Mkr.

Nyhetsbrev

Glöm inte att skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för att få nyheter och erbjudanden direkt till din mail.

Kontakt

+46 (0)33 20 54 48
kundtjanst@trofe.se
Sjumilagatan 2, 50742 Borås

Följ oss

Trofé säljer underkläder, badplagg, nattkläder samt lättare damkonfektion. Vi riktar oss till kvinnan mitt i livet med känsla för form och kvalitet. Allt designarbete och produktutveckling sker i Sverige.