Passformsguiden

Perfekt passform är det viktigaste när du köper din BH

Hur ska då den perfekta bh:n sitta? En bh ska sitta bekvämt och varken sitta för löst eller skära in. Från det att du köper din bh tar det ca två veckor innan en bh helt har anpassat sig och format sig efter din kropp.

RYGG & BAND

Ryggbandet på en bh ska sitta i samma höjd som bandet under bysten. Det är vanligt att man för att försöka få bättre stöd kortar axelbanden för mycket, vilket gör att ryggen på bh:n dras upp.

Men det är inte axelbanden som ska i första hand ska ge stöd, utan det är bandet runt ryggen. Den ska ta 80% av stödet. Axelbandet ska ta 20%. Blir det för stor tyngd på axelbandet kan detta leda till axel och ryggvärk. Om ditt ryggband dras uppåt betyder detta helt enkelt att bh:n sitter för löst. Gå då ner en storlek i omkrets, men behåll kupstorleken. Exempelvis från 85C till 80D. Motsatt effekt kan vara om bh:n sitter för hårt runt ryggen så att den skär in på ett obehagligt sätt och trycker under bysten. Gå upp en storlek. Finns det ingen storlek som passar kan du lösa detta smart med våra smarta bh-förlängare.

Tänk på att de flesta bh modeller töjer sig med tiden efter du använt den ett tag. Köp därför en bh som är lagom att använda i yttersta hak-och-hysk knäppningen, och minska därefter efter hand att bh:n töjer sig.

KUPAN

Om dina bröst väller ut mot sidan/armhålan eller det formas ”tredje bröst” mellan dina egna bröst, då har du på dig för liten kupstorlek. Har du bygel-bh så ska bygeln omsluta hela underdelen av bysten, och bygeln ska ligga platt mot kroppen, och inte skära in i bysten. Om du behöver kraftigt stöd och lyft så satsa gärna på en bh med helkupa som täcker mer av bröstets yta, samt breda axelband för hög komfort, sidor och rygg för extra komfort och stöd.

AXLAR

Du ska kunna få in ett finger mellan axeln och axelbandet. Bandet ska inte skära in i axeln. Har du tung byst som behöver extra lyft välj gärna en bh med breda axelband, samt se till att ha en bh som inte är för lös runt ryggen. Det finns även axelavlastare för skönare komfort. Tänk på att reglera axelbanden varje dag.

BH GUIDEN
HITTA DIN BH STORLEK
HITTA DIN BH-MODELL

Dela till: