Återförsäljare Login
Fri frakt vid köp över 599:-
1-3 dagars leverans
Klarna betalning
Back

Thuns klädvaruhus - på vischan i Almunge

I Faringe öster om Uppsala ligger Thuns klädvaruhus, kläder för hela familjen. Här finner du ”Bra varor till bättre pris!”. Butiken ligger vid Faringe station i Almunge och hit går inga bussar eller tåg, endast bilister och busslaster kan ta sig dit. Ändå är det så många som besöker butiken! 

Tre generationer av ägande

1972 öppnade Albert Thun och hans fru butiken, där ligger den kvar än idag, och bedrivs av den tredje generationen Thun. 

Fram till 1998 så bjöd man alla besökare i butiken på kaffe och pepparkaka och så länge som den äldre fru Thun var kvar så bjöds det även på bullar till kaffet om lördagarna.  När butiken startades så var ytan på 300 m2 men sedan 1992 har den byggts ut totalt 14 gånger. Idag är butiksytan på hela 3300 m2. 

Thuns har något speciella öppettider, vilket kanske inte är helt i linje med vad kunderna förväntar sig idag (2020). Men det är något som lever kvar enligt gamla fabrikstraditioner, samma öppettider som man hade på fabriken som butiken ligger i:

Tisdag till torsdag är det öppet kl 9-16.
Måndag och fredag mellan kl 9-20 och lördag kl 9-14 (detta ändrades på 80-talet). 

Det är 55 personer anställda på Thuns och den som har jobbat längst började så långt tillbaka som 1976. 

Vem besöker butiken med de märkliga öppettiderna? 

Det är svårt att beskriva någon särskild målgrupp då kunderna är i alla åldrar. Det är många stamkunder men under sommaren kommer det kunder från hela Sverige då Thuns har blivit ett utflyktsmål för många. 

Kunderna uppskattar det breda utbudet till bra priser, det finns oftast något för alla.

För det mesta finner besökarna det dom vill ha men det som har efterfrågats är bland annat framknäppt bh med bygel, vad de också söker är bh med breda axelband och bra omfång.

Utan tvekan är det Laila och Sanna som är de två storsäljarna ur Trofés sortiment. Laila passar alla åldrar och Sanna finns i stora storlekar i både omkrets och kupor (från 70B till 110G).  

Trofé vill tacka för samarbetet och uppmana alla som har vägarna förbi Uppsala att besöka Thuns varuhus i Almunge för lite rolig shopping.

Personerna på bilden är från vänster:
Gunnel Halvarsson, Annika Jansson & Catarina Rämström

Back to all posts

Nyhetsbrev

Glöm inte att skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för att få nyheter och erbjudanden direkt till din mail.

Kontakt

+46 (0)33 20 54 48
kundtjanst@trofe.se
Sjumilagatan 2, 50742 Borås

Följ oss

Trofé säljer underkläder, badplagg, nattkläder samt lättare damkonfektion. Vi riktar oss till kvinnan mitt i livet med känsla för form och kvalitet. Allt designarbete och produktutveckling sker i Sverige.