Återförsäljare Login
Fri frakt vid köp över 599:-
1-3 dagars leverans
Klarna betalning
Back

Så sköter du din BH

En fråga vi ofta får är hur frekvent man bör tvätta sin bh och vad man kan göra för att förlänga dess livslängd? Svaret är att det beror på hur väl du sköter om den! Normal livslängd är ca 1-2 år om du inte tar hand om den, men med rätt omtanke och lite kärlek så kan den bli din nära vän under fler år än så.

När bh:n tappat sin form och elasticitet (eller om du gått upp eller ner i vikt och den inte längre passar) så bör du göra dig av med den. En bh är väldigt elastisk, så även om den känns trång i omkretsen runt ryggen när du provar den i affären så kommer den töja sig inom kort. Dock töjer sig i regel inte kuporna så se till att kupan passar ordentligt vid första provningen.

Efter ca två veckors frekvent användning har bh:n anpassat sig efter din kropp.

För att bh:n ska behålla elasticiteten är det viktigt att den får vila mellan användningarna. Därför är det bra om du äger flera, ca 5-6 stycken att växla mellan. Använd helst inte en och samma bh mer än två dagar på raken. Ju större bh-samling du har desto längre kommer dina bh att bibehålla sin form och kvalité. 

Hur du tvättar din bh på bästa sätt

Bh i tvättmaskin

Vi vet att du inte gillar att läsa detta, men det allra bästa är om du handtvättar din bh. Då håller den sig fin mycket längre. Om du trots rekommendationer tänker maskintvätta så tvätta i 30 grader och använd ALLTID en tvättpåse. Påsen skyddar din bh men även andra plagg mot att fastna i knäppningens hyskor. Har du dessutom en bh med byglar så måste du använda påse för att förhindra att bygeln hamnar i maskinen, om bh:n skulle gå sönder. Det kan bli kostamma reparationer i värsta fall.

Handtvätt av bh

När du handtvättar, se till att handfatet är rentvättad. Lägg sedan i en tesked milt tvättmedel. Använd helst kulörtvättmedel även på vita bh. Ta bort eventuella vadderingar innan tvätten. Lägg i bh:n i vattnet och rör runt med handen. Gnugga försiktigt på kuporna och de delar som legat närmast huden. Låt ligga i vattnet och dra i ca femton minuter. Töm sedan vattnet och skölj noga under kranen.

Har du en exklusiv spets-bh med ömtåliga detaljer så kan du tvätta den utan tvättmedel i vattenbad. Lägg då bh:n i ljummet vatten över natten.  I det ljumma vattenbadet så släpper alla hudceller och avlagringar efter några timmar och bh:n kommer bli som ny igen. Skölj sedan noga under kallvatten.

Hur du torkar din bh

OBS! Stoppa aldrig in din bh i torktumlaren! 

När du torkar din bh så krama försiktigt ur den. Ett tips är att stoppa bh:n i en vanlig salladsslunga så att du sedan smidigt kan snurra ut allt onödigt vatten.  Lägg sedan bh:n på en handduk för att plantorkas. Behöver du hänga den så häng den inte i axelbanden som då kommer töjas.

Använd aldrig en fuktig bh eller lägg in en fuktig bh i garderoben!  Låt den bli riktigt torr innan.

Hur förvarar du din BH

Om du förvarar din bh på rätt sätt i byrålådan eller garderoben så kommer den att hålla mycket längre. Detta är speciellt viktigt för modeller med formpressade kupor. Stäng igen bh:n i ryggen och lägg dem sedan ”i sked” efter varandra. Du får inte bara en fin översikt på vilka modeller du har utan de får också skydd av varandra så att de behåller kupformen bättre. De tar mindre plats och du slipper trassel med bh banden. Tänk på att inte vika vadderade formpressade bh på mitten mellan kuporna så att vänster och höger kupa läggs i sked med varandra. Det må ta mindre plats på det här sättet men med tiden så kommer formpressningen att förstöras då den ena kupan blir vrängd.

Med dessa enkla skötselråd så kommer din bh hålla mycket längre, den behåller sin elasticitet och textilfibrerna  utsätts inte för onödigt slitage. Du kommer få glädje av dina fina underkläder under många år! Om inte annat, så får du köpa en ny av oss :).

Back to all posts

Nyhetsbrev

Glöm inte att skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för att få nyheter och erbjudanden direkt till din mail.

Kontakt

+46 (0)33 20 54 48
kundtjanst@trofe.se
Sjumilagatan 2, 50742 Borås

Följ oss

Trofé säljer underkläder, badplagg, nattkläder samt lättare damkonfektion. Vi riktar oss till kvinnan mitt i livet med känsla för form och kvalitet. Allt designarbete och produktutveckling sker i Sverige.