Återförsäljare Login
Fri frakt vid köp över 599:-
1-3 dagars leverans
Klarna betalning
Back

Klorresistenta badkläder - ditt bästa val till poolen

Det finns många fördelar med klorresistenta badkläder.  När vatten-gympa säsongen drar igång på allvar börjar högsäsongen för denna typ av plagg. Även för dig som åker utomlands är det högaktuellt med klorresistenta badkläder gärna med UPF50+ som är det högsta solskyddet och som förhindrar att solens strålar bleker ditt plagg.

Varför ska du använda klorresistenta badkläder?

Många av oss har säkert råkat ut för att våra nyinköpta snygga badplagg sett gamla och luggslitna ut efter bara några gångers vattengympa eller simträning i bassängen. Klor som finns i olika halter i simbassänger och pooler utsätter badplagg för kraftigt slitage och ”äter upp” textilfibrerna vilket kan resultera i att tyget blir noppigt och i värsta fall så tunt att det mer eller mindre blir transparent. Men även färgerna blir snabbt så blekta att baddräkten ser urtvättad ut trots att du precis har köpt den. 

Med klorresistenta badkläder kan du simma, vattengympa, bada och sola på stranden utan att behöva oroa dig för att din baddräkt eller bikini utsätts för slitage som alldeles för snabbt föråldrar den. 

Hur vet du att badkläderna är klorresistenta?

Klorresistent tyg är alltid gjort av polyester eller PBT (polybutylen terefthalat). Ju högre halt desto bättre klorresistens. Traditionella baddräktstyger har ofta olika lycra/spandex som erbjuder dåligt skydd mot klorslitage. Ju högre lycra-/spandexhalt desto sämre klorresistens.

Trofés klorresistenta badkläder är tillverkade i högkvalitativt 100% polyestertyg som inte bara ger totalt skydd mot klorslitage utan även mot solblekning med högsta möjliga UPF rating på 50+. UPF50+ blockerar upp till 98% av solstrålarna.

Bra simbaddräkter att simma eller vattengympa i

Då våra polyester-badkläder torkar snabbt och låter kroppen andas är de perfekta att sporta och träna i. Tyget är stretchbart i båda riktningarna och tappar inte formen även efter upprepat och lång tids intensivt användande. En bra baddräkt ska sitta tajt mot kroppen under hela simningen och inte tappa formen efter tid. Den ska heller inte sitta för löst eller vara för elastisk i tyget.

Hur du vårdar dina badkläder

Även om du använder badplagg av högkvalitativt klorresistent tyg så bör du ändå ta hand om dina badplagg på bästa möjliga sätt för att förlänga livslängden.

Några enkla tips vi rekommenderar att du följer:

- Innan du stiger ner i poolen - blöt ner badkläderna i duschen. På så vis skyddas baddräkten ännu mer genom att den absorberar mer vatten och mindre klor.

- Skölj alltid baddräkten i kallt kranvatten efter varje användning i bassängen eller havet.

- Vrid aldrig ur dina badkläder utan pressa ur vattnet försiktigt.

- Handtvätta alltid dina badkläder och inte i tvättmaskinen.

- Torktumla aldrig utan låt badplagget lufttorka inomhus eller i skugga. Låt de inte torka i solsken!

- Häng inte en blöt baddräkt i axelbanden då den p.g.a. tyngden töjs och kan tappa formen.

Med dessa enkla tips kommer dina badplagg förbli fina i många år, vare sig de är klortåliga eller inte.
Klorresistenta badkläder är inte bara smidigt om du tränar simning eller vattengympa, de är också perfekta att packa ner i resväskan om du planerar en utlandssemester där det finns hotellpool. Så låt din klorresistenta baddräkt bli din bästa pool-vän året runt.

Här är hela vårt sortiment med klortåliga badplagg.

Back to all posts

Nyhetsbrev

Glöm inte att skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för att få nyheter och erbjudanden direkt till din mail.

Kontakt

+46 (0)33 20 54 48
kundtjanst@trofe.se
Sjumilagatan 2, 50742 Borås

Följ oss

Trofé säljer underkläder, badplagg, nattkläder samt lättare damkonfektion. Vi riktar oss till kvinnan mitt i livet med känsla för form och kvalitet. Allt designarbete och produktutveckling sker i Sverige.