INSPIRATION

nyheter & tips som gör underverk

En Randig Succé – Sagan om Laila

Inga kommentarer

En randig succé, eller sagan om Laila. Den randiga bygel-bh:n Laila är vår mest omtyckta och bäst säljande bh alla kategorier.

År efter år har kvinnor återvänt och köpt om den i nya färger. Sex år efter att den först kom ut i butik våren 2011, har Laila framgångsrikt lanserats i tjugo olika säsongsfärger. Vad är det som gör Laila så omtyckt? Följ med oss när vi gör en djupdykning i allas vår randiga favorit.
Nyligen blev vi kontaktade av en kvinna som har köpt Laila i alla färgerna utom en buteljgrön nyans som hon hade missat och därför undrade om vi kanske hade kvar ett exemplar av denna i hennes storlek. Dessvärre hade vi inte det, vilket nästan gjorde ont att behöva svara. Men smickrade blev vi av den fina komplimangen! Det är nog ändå det bästa betyg man kan få som företag. Tack så mycket Kina från Falkenberg.

En randig succé, historien om Laila

En randig succé. Laila har kommit i nästan 20 färger sedan lanseringen 2011.

Vad är det då som gör Laila så populär?

Ja, vad är det då som gör Laila så omtyckt? Går vi på den feedback vi fått så kan vi med säkerhet säga att det är passformen och att den är så oerhört skön och bekväm. Den upplevs som en andra hud.

Över ett år innan Laila kom ut på marknaden bestämde vi oss att vi skulle skapa en jättebekväm bygel-bh som är trendig men ändå tidlös och som passar ung som gammal. Vare sig du är 20 eller 70 så skulle den vara din bästa vän i garderoben. Den skulle också upplevas som fräsch, vara en bra vardags-bh, inte vara för raffig men heller inte vara tråkig. Skulle man byta om i omklädningsrummet i badhuset eller på gymmet och bära Laila så skulle man alltid känna att man har snygga fräscha underkläder och känna sig uppklädd (hur klädd man nu kan känna sig i bara bh och trosa).

Laila i behagligt rosa, färg 5400

Laila bygel-bh i härlig rosa färg 5400

Den älskade passformen

Innan vi kom fram till estetiska detaljer gällde det dock att hitta passformen. Och den skulle vara fantastisk. En oerhört bekväm bygel-bh helt enkelt. Det var mål nr ett.

En bh kanske kan verka enkel att skapa, men det ingår så mycket arbete i att ta fram en riktigt bra bh. Visste du exempelvis att det ingår 30-35 delar i en standard bygel-bh? Varje del påverkar passformen. Det är också skillnad på en A-kupa i omkrets 65 eller 95. Och jämför man exempelvis en A-kupa med en F-kupa ställer dessa storlekar olika krav på konstruktionen. Vi ville att kupan skulle vara formpressad och ha en behaglig vaddering, kraftig nog att ge stöd och den perfekta runda formen men tunn nog för att inte upplevas för klumpig eller att den ökade på bystens storlek.

Närbild Laila bygel-bh

Lailas formpressade kupor och bygel i närbild

En kommentar man ofta hör av kvinnor som föredrar bygelfria bh är att de inte gillar bygel-bh för att de upplever att bågen skaver. Alla kroppar är olika skapade och bh är högst individuellt. Samma modell kan upplevas helt olika på två kvinnor som har samma bh-storlek beroende på form på bröstkorg och revben. Det finns ingen ensam model som kommer passa alla typer av kroppar, men vi ville hitta en som passar majoriteten. Så vi prövade och mätte, och ändrade och prövade igen. Men till slut satt den där efter några vändor och utprovningar. Och efter mycket feedback från kvinnor som använt Laila genom åren så vågar vi nog påstå att vi lyckades.

Randen kommer till

När vi började kolla estetiska alternativ för hur Laila skulle se ut och kännas i tyg och spets så ville vårt produktutvecklings- och designteam att den skulle vara randig. Rand upplevs som fräscht, ungt och klassiskt, och det var det intrycket vi ville att Laila skulle ge. Så rand blev det!

Vi gjorde även axelbanden randiga, vilket inte bara var av estetiska skäl, utan även bidrar med att axelbanden inte tappar sin elasticitet och blir slappt efter att du använt bh:n under längre tid. Den sydda kanalen med tyg runt axelbandet ger extra stöd.

Laila bygel-bh i marin

Laila i marinblått var första färgen Laila lanserades i under våren 2011

Den tunna jacquardväven valdes för sina fina sköna känsla, materialet är så följsamt att det blir som en andra hud. Det sköna materialet har bidragit till att hipstertrosan i Laila serien också blivit en riktig favorit och numera är vår bäst säljande hipster. Den är faktiskt också min egen personliga favorit. Jag måhända kanske inte äger lika många exemplar som Kina från Falkenberg, men det har blivit ett halvt dussin stycken i varje fall. Och det är ju inte så illa!

Laila blev en storsäljare redan under sin första säsong sommaren 2011 och mottogs väl av både återförsäljare som slutkunder. Den första färgen var marinblå och ljusrosa. Det var först nästa säsong som den kom i svart och vit, som numera utgör stapeln i Laila serien tillsammans med skin.

Den första säsongen fanns Laila upp till D-kupa, men efter kundförfrågan lanserade vi den även i E-kupa.

 

Laila blommar ut och blir Laila Flora

Vad händer på Laila fronten härnäst? I höst kommer Laila i två trendfärger, Old Rose och Dusky Lilac, som precis har kommit ut i butik. Båda har den sköna trendiga dimmiga nyansen som ger både ett mjukt och elegant intryck.

Laila Flora Underwire Bra & Hipsters

Laila Flora med ros print tryckt på den randiga jacquarden. Från Höst Vinter 2017 kollektionen.

Utöver sina färgnyheter, kommer även Laila i en ny tapping: Laila Flora. Samma passform, samma sköna känsla, samma rand, men med ett vackert blomstermönster som verkligen får ta sin plats. Laila Flora har gjort storsuccé på införsäljningen till butik. Vi hoppas även du kommer tycka om den lika mycket som Laila.

En sak är säker att Laila fortfarande har mycket kvar att ge, och även om inte randen alltid kommer finnas i framtida versioner så kommer den fina passformen vara den samma.

Tills dess hoppas jag ni har det lika underbart undertill som vi jobbar på att ni ska få.

Av Annica Svensson

Dela till:

Kommentarer inaktiverade.